Saker som avslöjar

För att vara helt i balans är det viktigt att leva ett liv som stämmer överens med det som du innerst inne tycker är äkta och sant. Där dina inre värderingar och känslor stämmer överens med de yttre handlingar du utför och beslut som du tar.

En bra övning är att du funderar på vilka fem saker som är viktigast för dig i ditt hem. Var ärlig mot dig själv och se sen om de fem sakerna är saker som får dig i balans och som får dig att må bra.

Är sakerna däremot fem saker som egentligen får dig orolig eller ur balans kan det vara värt att fundera på om vad som går att göra åt det.

När jag funderade insåg jag snabbt att alla mina saker (förutom datorn) är saker som också är pita-sänkande. Vilket är förståligt eftersom elden i min pita-kropp oftast brinner lite väl starkt när jag gör saker som engagerar mig. De fem saker jag kom på är:

- Vattenkokaren. Det ska alltid finnas varmt vatten i den. Jag har bytt ut kaffe och te mot ljummet vatten eftersom det känns som att min kropp mår bättre av det.
- Sängen. Jag älskar att sova. Och eftersom vi dessutom varken har soffa eller teve hemma så är det i sängen som vi ser ett eller två avsnitt west wing varje kväll.
Stora stekpannan/wokpannan. Sen jag började äta vegetariskt är vår stora stekpanna min bästa vän. Slänger ner de grönsaker som tilltalar mig just den kvällen och det blir alltid lika gott.
Min dator. Datorn är den enda av de fem sakerna som jag får akta mig för att inte överanvända. Den är ett fantastiskt redskap för att få ur mig kreativitet men om jag redan är lite stressad hjälper datorn till att förvärra det.
Rökelsen. När lukten av rökelsen sprider sig i huset lugnar andningen ner sig även efter en stressig dag.

Vilka är era fem saker? Vågar ni berätta?

11 thoughts on “Saker som avslöjar

 1. 1. Mixern! Jag behöver egentligen inget kök, bara det finns en mixer så kan jag kan göra smoothie, hummus, och raw snacks.
  2. Vattenkokaren är högst tillsammans med mixern.
  3. Datorn
  4. Yogamattan (men egentligen funkar det ju bra med golvet också – det är mer vad den symboliserar som är viktigt i listan tror jag).
  5. Sängen

  Bra övning! Jag är helt tillfreds med fyra av sakerna på min lista. Känner att de är bra för mig. Men inte datorn jämt kanske om jag ska vara ärlig. Hmm, ska tänka lite mer på det där. Tack för att ni fick mig att fundera!

 2. Okej, nu min tur:
  1) Blendern. Framför allt att göra smoothie med. Jag är fruktjunkie o framförallt just nu, Mangojunkie. Så Blendern! Ja!
  2) Fåtöljerna. Vi har två 1,5-sits fåtöljer i ett av rummen. Man kan sitta i dom på 100 olika sätt. (En bra slogan faktiskt: Sit: in a hundred different ways.) Jag älskar dom.
  3) Köksbordet o stolarna. Vardag. Förmiddag. Löven på träden utanför. Ett tåg som åker förbi. Någon passerar på sin hundpromenad. Jag vill bara sitta där med en DN och en kopp te.
  4) Sängen. Vilken fantastisk säng. Alla dessa West Wing- eller Friday night lights-avsnitt. Yes!
  5) Vi har en liten Buddha-ljusstake i bokhyllan. Man placerar ljuset bakom och Buddha av glas framför. Den ger ett sånt fint o värmande ljus.

  Topp-five! Bra topic!
  With love.

 3. I am really surprised how great services they offer at very affordable prices! Such amazing and decent options for us! I would like to recommend them to everyone! They are perfect in their work!

 4. Link building: Link building includes appropriate back-linking substantiated by the relevant content and activities like social media marketing and email marketing. All of these have to follow guidelines of the search engine, for example the Google Webmaster Guidelines.

 5. Once, solving these kinds of issues were the toughest task for everyone but now it is not because of this incredible website! I loved the way it works and the results are wonderful too! Checkout them.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>