Ayurveda hos revisorn

I går var vi hos vår revisor. Det är så intressant hur två så olika människor kan komplettera varandra så bra. Bara för att vi förstår hur olika vi är och utnyttjar det istället för att låta det skapa konflikter.

Enligt det ayurvediska tankesättet så domineras vi av någon av tre olika element. Pita (eld), kaffa, (jord) och vata (vind).

Jag har otroligt mycket Pita i mig och förenklat betyder det att jag vill att allting ska hända nu, fort och väldigt intensivt. Minsta tvekan gör att jag blir väldigt stressad.

Petter, som är vatadominerad, tar det betydligt lugnare, lyssnar, tänker, överväger och handlar först därefter.

Hos revisorn löser vi det därför så att jag ställer alla de frågor (ungefär tusen) som jag har och avverkar de i väldigt snabb takt. Istället för att samtidigt irritera mig på att Petter inte deltar i samtalet så går jag helt in att försöka förstå vad revisorn säger.

När jag en halvtimme senare är klar öppnar Petter munnen, ställer två klockrena frågor som jag i farten aldrig skulle hunnit tänka ut och så har vi all information vi behöver.

Det är otroligt intressant att se hur ayurveda kan hjälpa i relationer hemma och på arbetet.

Allt om detta kan du också läsa här.

2 thoughts on “Ayurveda hos revisorn

  1. Visst är det intresant att man kan lära sig av ayurveda för att förstå så många olika delar av livet! Relationer, mat, tankar – you name it! Tack för att ni delar med er av era erfarenheter.

  2. Pingback: Att bryta eldens mönster (eller: “löpning som medicin”) | Youandmedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>